Door Stefan Molders - Molders Media

Douchedeur glas van uitstekende kwaliteit

De voordelen in een kleine badkamer

Een douchedeur glas is niet alleen geschikt voor gebruik in grote badkamers. Wanneer u zo een deur plaatst in een kleine badkamer veranderd direct de hele uitstraling. In kleine badkamers wordt het snel benauwd en alles voelt zo propvol. Met een douchedeur glas creëert u de illusie van een grotere badkamer waardoor het douchen hier direct een stuk fijner wordt. Als u een smalle badkamer heeft is het niet per se nodig om een douchecabine te plaatsen. Wanneer uw badkamer 150 breed is, of u plaatst een stuk muur bij de douche waardoor de breedte 150cm of minder wordt kunt u hier een douchedeur tussen plaatsen. Zo heeft u in een klap een badkamer die er volledig anders uitziet.

Soorten douchedeur glas

Er is in ons assortiment niet maar één soort douchedeur glas te vinden. Er zijn veel varianten met elk eigen afmetingen en eigenschappen. De afmetingen in de breedte zijn verkrijgbaar vanaf 75cm tot maar liefst 150cm breed. Ook de manier van openen is verschillend bij douchedeuren. De volgende soorten zijn verkrijgbaar in het assortiment van Sanidream.nl:

  • Pendeldeur
  • Hef en draaideur
  • Nisdeur
  • Schuifdeur
  • Vouwdeur

Deze deuren hebben allemaal een aparte manier van openen en sluiten. Doordat een douchedeur amper ruimte inneemt in uw badkamer blijft er genoeg ruimte over om deze te kunnen openen en sluiten, ook als u een kleine badkamer heeft. Dit is echter wel een punt om rekening mee te houden alvorens het doen van een bestelling, meet eerst uw badkamer op en bereken of een douchedeur glas veilig geopend kan worden zonder het raken van harde oppervlakken.

Veiligheid bij een glazen douchedeur

Bij de meeste douchedeur glas is het glas 6-8mm dik. Sommige varianten in ons assortiment zijn gemaakt van veiligheidsglas, dit is zeker aan te raden in woningen waar ook kinderen wonen. Hiermee wordt de veiligheid bij het gebruik van een douchedeur glas vergroot. Sommige deuren zijn behandeld met een coating die het glas onderhoudsvriendelijk maken en die de opbouw van kalk tegengaan. Dit heeft niet te maken met veiligheid maar is zeker een groot voordeel. Alle aanvullende informatie die u nodig heeft over de glazen deur vindt u ook bij het product zelf.

Uw privacy achter een glazen douchedeur

In haast alle huishoudens is het zo dat elke ochtend iedereen tegelijk in de badkamer moet zijn. Misschien wilt u wel even genieten van een ontspannen douche. Het kan dan onprettig zijn als u heerlijk onder uw hoofddouche staat en er komt iemand binnen die u direct onder de douche ziet staan. Hierom kan het prettig zijn om een douchedeur glas aan te schaffen die gedeeltelijk frosted is of gemaakt is van melkglas. Terwijl iedereen in en uit loopt geniet u van een warme douche in alle privacy.

Waarmee kunt u een glazen douchedeur combineren

Een douchedeur glas op zich maakt een badkamer geen geheel. Hiervoor heeft u ook het juiste douchegarnituur nodig. Zo is het heerlijk om onder een grote hoofddouche te staan, die misschien wel een watervalstraal heeft. Als u uw haar gaat wassen kan het uitspoelen onder de hoofddouche maar lang duren, dus kunt u aanvullend ook gebruik maken van een mooie handdouche die perfect past bij de stijl van de rest van de badkamer. Zo zijn er nog veel meer producten te vinden in ons assortiment die een badkamer tot een geheel maken en waarmee u heerlijk kunt douchen om even lekker te relaxen.

Een douchedeur glas draagt bij aan de uitstraling van een badkamer op een grootse manier. Het assortiment is erg uitgebreid en u vindt allerlei deuren in verschillende stijlen. Het kiezen kan lastig zijn omdat ze er allemaal geweldig uitzien. Een douchedeur glas aanschaffen kost misschien even wat tijd, aangezien u de perfecte deur moet uitzoeken. Als u de douchedeur eenmaal in huis heeft is hij de tijd dubbel en dwars waard. Kijk snel in het assortiment van Sanidream.nl en kies de douchedeur glas die bij uw badkamer en wensen past.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »