Door SaniDream

Badscherm in mijn badkamer: Wel of niet doen?

Douchen of een bad nemen is heerlijk. Maar die spetters in de badkamer... Een badscherm, ook wel badwand genoemd, is een glazen wand die je op je bad bevestigt om water tegen te houden. Veel mensen twijfelen of ze een glazen bad scherm wel of niet nodig hebben in de badkamer. In deze blog leggen wij uit wat een badscherm is.

 

Herken je dat, lekker in bad liggen met een drankje of douchen en even geen zorgen hebben. Dat gevoel eindigt snel wanneer je het bad uitgaat en ontdekt dat de badkamer nat is.  Met de plaatsing van een badwand voorkom je een natte, vaak gladde vloer wanneer je uit het bad stapt. Badschermen bieden dé oplossing voor jou probleem. Spetters houden waar ze horen: in de afvoer!

Wat is een Badscherm?

Een badscherm is een glazen douchewand die op een bad wordt geplaatst in plaats van een douchegordijn. Met de intentie om water in het bad te houden. Badschermen zijn makkelijker in gebruik dan een douchegordijn en simpeler schoon te houden, maar straks meer over dat. Het draait niet altijd om design maar gelukkig zien douchewanden er zeer goed uit in je badkamer. Het gevoel van glas geeft een schoner beeld dan douchegordijn. Glaswanden zijn dan ook een stuk hygiënischer. Het vuil en kalk rolt gemakkelijk weg door de Nano Anti-Kalk laag. Natuurlijk hou je altijd druppels over op het glas, deze zijn dan ook gemakkelijk met de handdoek of een badkamerwisser weg te vegen.

Draaibare doucheschermen: Een ruimte besparende oplossing

Wij van SaniDream vinden het belangerijk dat er voor ieder badkamer een maat beschikbaar is. Daarom bieden wij badschermen in verschillende hoogtes, maten, vormen en kleuren. Ook bieden wij sommige doucheschermen aan met een mat-glas coating. Deze coating is gezandstraald op het glas en vervaagt dus niet. In het brede assortiment vindt badschermen die kunnen draaien en opvouwen. Dit is belangrijk wanneer ruimte beperkt is. De opvouwbare badschermen zijn, zoals de naam al zegt, helemaal op te vouwen. Dit is eigenlijk de ideale oplossing voor mensen die nog twijfelen.

Tips om een douchewand schoon te houden

Ondanks dat al onze doucheschermen zijn met een Anti-kalk Nano behandeling moet je de douchescherm wel schoonmaken. De NANO laag maakt deze klus wel een stuk gemakkelijker omdat dat vuil en kalk zich amper kunnen hechten aan het glas. Een microfiber doekje zou voldoende moeten zijn om je badscherm er weer als nieuw uit te laten zien. Het is afgeraden om schurende of bijtende middelen te gebruiken omdat deze de Nano Anti-kalk laag aantasten.

 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »