Door Nahrin Aslan

Welk douchesysteem past bij jou?

Welk douchesysteem past bij jou?

Een goede vraag en het antwoord is volledig afhankelijk van jouw persoonlijke voorkeuren, kennis van zaken en natuurlijk het budget. Daarnaast is het belangrijk je af te vragen wie er gebruik gaat maken van de douche en ook hoeveel personen. Natuurlijk is het ook van belang om na te denken over de rol die ontspanning speelt bij het kiezen van een doucheknop. Sani Dream zette voor je op een rij waar je aan moet denken bij het aanschaffen van een nieuw douchesysteem.

 

De zoektocht naar een nieuw douchesysteem begint eigenlijk met het bepalen van de stijl van de badkamer. Welke rol heeft de badkamer bij jouw thuis en wat wil je dat jouw badkamer uitstraalt? Daarna is het van belang om een verschil te maken tussen een gewone handdouche en een regendouche.

De naam van de regendouche zegt het eigenlijk al: Douchen met een regendouche voelt netals onder een regenbui staan. Bij de keuze voor een regendouchesysteem is het verstandig om op onderzoek uit te gaan of je hier genoeg waterdruk voor hebt. Een regendoucheknop is groot en dat betekend dat lagere waterdruk ertoe leidt dat het water minder snel uit je douche komt. Ook is het belangrijk om naar de aansluiting te kijken. Een regendouche is ideaal voor ontspanning en de combinatie van zowel een regendouche als een handdouche zorgt voor ontspanning en een goede douchebeurt.

 

Handdouche of regendouchesysteem

Een handdouche kan je vasthouden in je hand en wordt geplaatst in het scharnier aan de glijstang. Een regendouche loopt direct door vanuit de glijstang die aan de muur bevestigd is en deze is niet los te halen, wat bij een handdouche wel weer mogelijk is. Wanneer je kiest voor een regendouche wordt deze wel geleverd met een handdouche, zo hoef je niet van de flexibiliteit van een losse handdouche afstand te doen.

 

Duurzaamheid

Het is natuurlijk belangrijk om voor een douchesysteem te gaan dat past bij jouw inrichting, maar tegenwoordig is duurzaamheid ook bij het douchen van belang. Kijk ook eens naar welke  douche en handdouche koppen waterbesparend zijn, maar orienteer je ook op een meng- of thermostaatkraan zodat een douche pas echt verantwoord is.

Orienteer je eens op wat er allemaal mogelijk is en welke uitstraling je wilt in jouw badkamer.

Bekijk online ons douchesystemen aanbod of kom langs in onze showroom voor advies op maat.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »