Door Stefan Molders - Molders Media

Een comfortabele douchecabine 100x100

Ruimtebesparing door formaat en vormgeving

Bij de aanschaf van een douchecabine is het erg belangrijk dat hij past in uw badkamer en dat hij hier goed tot zijn recht komt. Als u een mooie douchecabine heeft maar door ruimtegebrek de deuren niet kunt openen, dan was dit niet de juiste optie. Een douchecabine 100x100 heeft een mooi formaat en is plaatsbaar in haast alle badkamers. Als u de vierkante variant heeft, heeft u iets meer loze ruimte als met een kwartronde douchecabine. Wanneer uw ruimte dus erg beperkt is maar u wel een douchecabine 100x100 wilt plaatsen dan kunt u de kwartronde variant overwegen. Deze zijn prachtig vormgegeven en hierdoor benut u ruimte die anders verloren zou gaan.

De keuze uit verschillende deuren

Bij een douchecabine 100x100 heeft u de keuze uit diverse deuren. De volgende varianten vindt u in ons assortiment:

  • Draaideur
  • Pendeldeur
  • Klapdeur

Deze deuren zijn verkrijgbaar voor de douchecabines en hebben elk hun eigen voordelen. Bij het kiezen van een deur gaat het er niet alleen om dat de deur er mooi uitziet en u aanspreekt. Ook de ruimte die u heeft speelt hierin een grote rol. Door de ruimte in uw badkamer goed in te schatten en hier het soort deur op af te stemmen krijgt u het meeste gebruiksgemak bij uw douchecabine 100x100. Wanneer u niet voldoende ruimte heeft kan dit erin resulteren dat de deur niet ver genoeg open kan en dan gaat u inleveren op het gebied van comfort en gebruiksgemak.

Wat de voordelen zijn van deze deuren en hoe ze precies werken willen wij u uitleggen, zo kunt u goed overwogen kiezen voor een soort deur die werkelijk bij u past. Het is van cruciaal belang om de juiste deur te kiezen en niet zomaar een douchecabine 100x100 aan te schaffen omdat die mooi is. Een draaideur wordt naar buiten geopend met een draaiende beweging. Dit betekend dat u de ruimte over moet houden die de deur breed is om hem helemaal te kunnen openen. Het is niet leuk als u een mooie douchecabine heeft en vervolgens door een kiertje naar binnen moet glippen doordat de deur niet open kan. Als dit het geval is zal u bij lange na niet zo tevreden zijn als wanneer u de deur kunt gebruiken zoals hoort. Een pendeldeur daarentegen gaat open in twee delen. Hierdoor is de ruimte die een deur inneemt tijdens het openen minder groot. Een pendeldeur voor een douchecabine 100x100 is dus uitermate geschikt voor badkamers met beperkte ruimte. Bij een douchecabine met klapdeuren heeft u doorgaans een hoek instap. Bij deze deuren kunt u de hoek als het ware openklappen, wat deze deuren ook geschikt maakt voor badkamers met beperkte ruimte. Dat het ruimtebesparend is betekend zeker niet dat dit minder mooi is, een douchecabine met klapdeuren geeft dezelfde luxe uitstraling.

Soorten glas in de douchecabine 100x100

Bij een douchecabine is er niet slechts een soort glas om uit te kiezen en dit is dan ook een punt waaraan gedacht moet worden. Het maken van een weloverwogen keuze als het gaat om de douchecabine is erg belangrijk, zodat u er daadwerkelijk jaren plezier van kunt hebben in plaats van spijt. Bij de meeste douchecabines wordt gebruik gemaakt van veiligheidsglas wat ervoor zorgt dat uw veiligheid wordt gegarandeerd. Ook is het glas van een douchecabine 200x100 vaak voorzien van een easy clean coating waarmee u het glas makkelijk en vooral snel weer blinkend schoon kunt hebben.

Het kiezen voor een douchecabine van Sanidream.nl

Bij Sanidream.nl krijgt u producten met een fantastische kwaliteit voor een erg goede prijs. Bent u er tijdens het lezen van dit artikel achter gekomen dat een douchecabine 100x100 echt wat voor u is? Kijk dan eens in ons assortiment en vindt daar de douchecabine die past bij uw wensen en uw badkamer. Deze douchecabine is ook goed te combineren met de producten uit ons assortiment douchegarnituur, hiermee wordt het geheel helemaal afgemaakt. In het assortiment van Sanidream.nl vindt u de mooiste douchecabine 100x100 voor de beste prijs.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »