Door Stefan Molders - Molders Media

Het gebruiksgemak van een gesloten douchecabine

Een gesloten douchecabine in diverse vormen

Zoals u waarschijnlijk wel verwacht had zijn er verschillende vormen verkrijgbaar met allemaal hun eigen voordelen. Het gaat om de volgende vormen:

  • Kwartrond
  • Vierkant
  • Rechthoekig

De vorm is niet relevant voor de kwaliteit maar het is zeker een belangrijk punt. Wanneer u de maten van uw badkamer weet kunt u deze op papier gaan inrichten. De douche, een wastafel en misschien zelfs een toilet en wasmachine moeten allemaal een plekje krijgen en dit neemt ruimte in beslag. De ruimte die u heeft voor het plaatsen van een douchecabine is deels afhankelijk voor de vorm die u kunt kiezen. De ene vorm heeft nou eenmaal meer loze ruimte als de ander.

Een gesloten douchecabine in rechthoekige vorm staat erg mooi. Dit is echter wel de variant die de meeste loze ruimte in beslag neemt. U krijgt een luxe uitstraling maar zal hierbij rekening moeten houden met de ruimte die bijvoorbeeld de deuren nodig hebben om te openen. Voor ruime badkamers is dit een prachtige optie maar deze vorm is minder geschikt voor het plaatsen in kleine badkamers.

Een vierkante gesloten douchecabine neemt al aanzienlijk minder loze ruimte in beslag. Deze vorm kan in de meeste badkamers geplaatst worden en zal prima op zijn plek zijn. De ruimte in uw badkamer wordt goed benut en u heeft toch een mooie gesloten douchecabine staan die de uitstraling van uw badkamer naar een volgend level tilt.

De vorm die zorgt voor de grootste ruimtebesparing is de gesloten douchecabine kwartrond. Deze is afgestemd op de manier waarop mensen staan en bewegen in een douche. De cabine is afgerond waardoor u comfortabel kunt staan en draaien maar er geen ruimte verloren gaat in de rest van de badkamer.

De juiste deur kiezen

Het kiezen van de juiste deur voor een gesloten douchecabine is van groot belang. Het gaat er niet alleen om dat de deur mooi is maar ook dat u voldoende ruimte heeft voor een bepaald soort deur. De volgende varianten vindt u in ons assortiment:

  • Draaideur
  • Pendeldeur
  • Klapdeur

Deze deuren hebben allen hun eigen manier van openen en sluiten. Bij een draaideur heeft u buiten de douchecabine het meeste ruimte nodig voor het openen. Wanneer u dit niet in overweging neemt is er dus een kans dat na plaatsen blijkt dat de deur niet voldoende open kan. Een pendeldeur en klapdeur heeft aanzienlijk minder ruimte nodig en daarom zijn deze varianten meer geschikt voor plaatsing in badkamers met beperkte ruimte.

De mooiste badkamer van Sanidream.nl

Voor het samenstellen van een badkamer heeft u uiteraard meer producten nodig. Een gesloten douchecabine alleen is niet voldoende. Wij bieden alles aan wat u nodig heeft en deze producten zijn erg mooi met elkaar te combineren. In uw douchecabine heeft u een douche nodig, hierbij kunt u kiezen voor een mooie grote hoofddouche maar ook een handdouche en glijstang zijn in combinatie prima om onder te douchen. Ook is het bij de een gesloten douchecabine vaak nodig om een douchebak aan te schaffen. De mogelijkheden zijn eindeloos en u kunt uw badkamer volledig inrichten zoals u wilt. Een gesloten douchecabine staat mooi in elke badkamer en is uitstekend te combineren met alle andere producten die u kunt vinden bij Sanidream.nl. Wanneer u gaat kijken in het assortiment zal u vele opties tegenkomen die perfect zouden passen in uw badkamer.

Een gesloten douchecabine voor de beste prijs

Bij het verbouwen van een badkamer hebben de meeste mensen een bepaald budget in gedachte en zijn bang om dit te overschrijden door te kiezen voor luxeproducten. Het tegendeel is waar zoals u kunt zien in ons assortiment. De prijs van een gesloten douchecabine is bij ons niets om van te schrikken. Het is uiteraard wel zo dat een grote gesloten douchecabine duurder is als de kleinste variant. Wanneer u de opties bekijkt dan ziet u dat u echt niet veel kwijt hoeft te zijn voor het hebben van een mooie badkamer. Bekijk het assortiment gesloten douchecabine van Sanidream.nl en ontdek zelf wat u allemaal in uw badkamer kunt hebben voor een redelijke prijs.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »